Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

de Ina in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2016 | 17800 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 130g unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingurite cu sare
  • 250-300 g faina
  • o lingurita cu amoniac
  • o lingura cu zeama de lamaie

Umplutura:

  • 1 ceapa
  • 100 g kaizer
  • 200 g carne tocata
  • o conserva de ciuperci
  • 2 oua
  • 150 g cascaval ras
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval:

Pregatim intai aluatul:

Intr-un vas punem untul (pastrat la temperatura camerei), oul, sarea si 250g de faina. In faina adaugata facem o gropita, turnam amoniacul si-l stingem cu o lingura de zeama de lamaie apoi incepem sa omogenizam ingredientele prin framantare usoara, pana obtinem un bulgare de aluat cu consistenta uniforma. Daca este lipicios, mai adaugam putina faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si-l pastram la frigider cca. 30-40 minute, timp in care ne ocupam de umplutura:

 

Tocam ceapa cubulete, kaizerul asemenea si le calim usor in tigaia in care am incins 2 linguri cu ulei.

Cand sunt suficient de calite adaugam carnea tocata si ciupercile bine scurse si omogenizam. Cand carnea e suficient de fiarta si sucul lasat a scazut, oprim focul si lasam sa se raceasca. Condimentam cu sare si piper .

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie rotunda pe care o vom aseza in vasul de tarta, astfel incat marginile sa acopere usor si peretii tavii. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului. 

Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita sau ne folosim de aparatul special, pentru ca aluatul sa creasca uniform.

Turnam compozitia de carne si o nivelam pe toata suprafata tartei.

Cascavalul ras il vom presara uniform pe toata suprafata tartei.

Batem doua oua spuma si acoperim tarta. Din loc in loc vom intepa compozitia pentru a face loc oului sa patrunda si in carne.

Coacem tarta la foc potrivit, pentru cca. 30-35 minute.

Este delicioasa si calda si rece.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina depinde de marimea oului dar si de calitatea fainii

2

Daca nu aveti o tava speciala de tarta, puteti folosi orice vas rotund pe care-l ungeti intai cu unt si-l tapetati cu faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume